Voittajakohteet


Lisää katutaidetta kulmillesi!

Lisää katutaidetta kulmillesi -kilpailun kolme voittajakohdetta on valittu!

Ehdotuksia mahdollisista kohteista tuli useita ympäri Helsinkiä. Lisää katutaidetta Helsinkiin -työryhmä valitsi lopulta monista hyvistä ehdotuksista kolme kohdetta, joista kaksi sijaitsee Kannelmäessä ja yksi Roihuvuoressa. Muraalien maalaus on tarkoitus aloittaa elo-syyskuussa 2016.

Urkupillintie 4, Kannelmäki

Kannelmäen palvelutalo tarjoaa asukkailleen yhteisöllistä asumista ja päivätoimintaa. Palvelutalon muraaliseinä sijaitsee kadun varressa vastapäätä päiväkotia, joten teos ilahduttaa sekä lapsia että ikäihmisiä. Muraalista tulee kiehtova, värikäs ja mielikuvitusta ruokkiva. Inspiraatiota teokseen saadaan esimerkiksi sadunomaisesta luonnosta ja musiikista – Kannelmäen kadunnimien mukaisesti.

 

Klaneettitie 1618, Kannelmäki

1970- ja 80-lukujen taitteessa rakennetussa Kannelmäessä eletään värikästä ja täyttä elämää, mutta betonisissa seinissä se ei välttämättä näy.  Klaneettitien betoninen asuinkerrostalo suorastaan huutaa väriä, raikkaita kuoseja ja eläviä muotoja! Lukuisia seinänpäätymuraaleja toteuttanut yhteisötaiteilija Maikki Rantala ja katutaideryhmä G-Rex toteuttavat teoksen rakennukseen yhdessä asukkaiden kanssa. Teos käy vuoropuhelua Oona Tikkaojan Unelma -nimisen veistoksen kanssa, jonka siirtoa Kannelmäkeen asukkaat itse toivoivat. 

 

Prinssintie 4, Roihuvuori

Kolmas kohde on luonnonläheisessä ja kotoisassa Roihuvuoressa sijaitseva asuintalo. 1950-luvulla rakennetussa talossa on kohteen ehdottajan mukaan lämmin ja yhteisöllinen tunnelma. Muraali on lahja talolle, joka täyttää syksyllä 60 vuotta. Päätyseinään maalattava muraali tulee ilahduttamaan myös viereisen nuorisotalon sekä asukaspuiston käyttäjiä.